S’inaugura el nou micvé de Barcelona

El divendres 6 de novembre ens vam atansar a la comunitat Chabad de Barcelona per a descobrir el nou micvé de la ciutat.

Un espai dissenyat amb tota la calidesa i confort que requereix un moment tan important en el cicle de vida jueu com és el pas pel micvé.

La Torà prescriu anar al micvé per a poder tornar a estar ritualment pur després d’un estat temporal d’impuresa ritual, o quan una persona o objecte canvia d’estatus, com quan un no jueu es converteix o quan un recipient que era propietat d’un no jueu passa a un jueu. Tot i que no és un decret de la Torà, molts homes entren al micvé a finals de setmana en preparació pel sàbat o abans d’una festivitat. Una núvia se submergeix al micvé el dia anterior a la seva, així com molts nuvis. 

Par a aquest procés, un se submergeix totalment en les “aigües vives” del micvé, per aquest motiu l’aigua no és estancada sinó que flueix contínuament, amb una entrada per a l’aigua de pluja i una sortida perquè no s’aturi el cicle.

Aquestes noves instal·lacions comptaran amb totes les comoditats i prescripcions sanitàries perquè l’experiència íntima i única que suposa la tevilà (bany) sigui un veritable goig per a tots els seus usuaris.

Des dels Amics dels Calls de Catalunya estem profundament feliços que la comunitat catalana compti amb aquest nou espai i al llarg del mes de novembre organitzarem una xerrada telemàtica amb el Rab Liberson perquè ens expliqui molt més profundament el valor del micvé així com els detalls de com han pogut arribar a fer-la una preciosa realitat.

Publicat per amicscallscatalunya

Volem reconstruir el vincle jueu a Catalunya i connectar-ne les comunitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: